Rasinformatie

Siberische husky

Deze prachtige, natuurlijk aandoende poolhond geldt als de ‘volbloed’ onder de sleehonden. Hij heeft een bijzonder fraai, haast wolfachtig uiterlijk, een aangenaam temperament en een enorm uithoudingsvermogen.

  • Past zich goed aan
  • Vriendelijk
  • Lief voor kinderen
  • Betrouwbaar

Geschiedenis

Siberische Husky’s waren de honden van de Chikchi, en Oostsiberische eskimovolk. Ze werden voornamelijk gebruikt om sleeën te trekken, maar ook om rendieren te hoeden. Ze waren perfect aangepaste werkhonden voor het Siberische klimaat; taai, geschikt om in kleine groepen te werken en in staat om met groot doorzettingsvermogen urenlang achter elkaar te blijven doorgaan. Eeuwenlang waren deze Husky’s in Siberië, tot dat bonthandelaren ze tegen het begin van de twintigste eeuw meenamen naar Noord-Amerika. Daar werden ze al snel de onverbiddelijke kampioenen in sleehondenrennen. Tegenwoordig zijn ze ook aangename gezelschapshonden.

 

Temperament

Husky’s hebben plezier in werken en zijn vriendelijk van aard. Ze zijn zoals veel poolhonden enigszins afstandelijk, met name ten opzichte van onbekenden.

Kleur

Alle kleuren, met inbegrip van wit, zijn toegestaan, evenals alle aftekeningen. Een verscheidenheid van aftekeningen op de kop is gewoon, waaronder vele fraaie patronen die men bij geen enkel ander ras ziet.

ogen

amandelvormig, schuinstaand. Blauw of bruin; één blauw oog en één bruin oog toegestaan (odd-eyed).